Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
שף ויועץ קולינרי

אנשים שמבשלים, ואפילו עושים את זה לא רע, יש הרבה. המגזר החרדי שופע קייטרינגים, טבחים ואנשים שמתעניינים בתורת הקולינריה. אבל אם יש אדם שלקח את התחום כמה פסיעות קדימה והוביל מהפכה של ממש במטבח, הוא השף והיועץ הקולינרי חיים בורנשטיין (30). 

הוא כבר הספיק לשמש כפרזנטור בקמפיינים פרסומיים בולטים, לבשל ארוחות גורמה לשועי עולם, אבל גם בשלב הזה הוא לא מתכוון לעצור. הודות לסטנדרטים החדשים שהביא עמו בורנשטיין למטבח החרדי, המגזר כולו החל לפתח התעניינות במנות שף מקצועיות ורמה קולינרית גבוהה שלא הוכרה לפני כן. 

"בפעם הראשונה שיצאתי לפרויקט בחו"ל הייתי בן 25", הוא מספר. "ראיתי את המורכבות שיש בחו"ל מבחינה כשרותית והחלטתי להציב לעצמי יעד לעשות כמה שיותר פרויקטים בכל מיני מקומות בעולם ולעשות שם אוכל עילי גורמה וכשר למהדרין". 

אחרי שנים שבהן אנשים היו צריכים לוותר על רמת כשרות ולהתפשר על איכות כדי ליהנות מאוכל עילי, חיים בורנשטיין יצר מציאות שונה והוכיח שניתן לשלב בין חוויה קולינרית בסטנדרטים הגבוהים ביותר לבין כשרות בלי פשרות. כשבעולם רווחת תפיסה שלא ניתן להשיג חומרי גלם למנות שף כשרות, הגיע בורנשטיין והוכיח אחרת. 

עם השאיפה להביא את בשורת בישול הגורמה גם לזירה החרדית, צבר בורנשטיין לא מעט הצלחות שלא היו מביישות את טובי השפים והגסטרונומים בישראל. בשנת 2018 הוא זכה במקום ראשון באליפות הארצית לשפים, כאשר מאוחר יותר הוא הפך לשף החרדי היחיד שנכנס למועדון סעודת האבירים. לצד זאת, הוא משמש כיועץ קולינרי של מעייני הישועה. 

מה הייתה העבודה הראשונה שלך?

"הדבקת מודעות פרסום".

איפה אתה רואה את עצמך בגיל 50?

"החזון שלי הוא חברה שמרכזת בתוכה את כל צרכי הגורמה הכשר למהדרין בשיתוף פעולה עם שפים פרטיים, לקוחות עסקיים וכדומה". 

השדרה