Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
שף, מרצה לקולינריה, מקים חברת השמה ייחודית להשמת חרדים בקולינריה, מחבר הספר 'הבשר – מידע, מתכונים והרבה יותר'

שף ישראל דודק (33) נכנס למטבח בגיל 18 ומאז לא יצא משם. האוכל הוא חלק מהנשמה שלו. כבר 14 שנה שהוא עוסק בקולינריה. מבשל ועושה אוכל, מכל הסוגים בכל הסגנונות ובכל כמות אפשרית. הוא ניהל מטבחים גדולים במלונות בארץ ובחו"ל ובמשך יותר מארבע שנים פרסם טור מרתק על הסיפור האמיתי של האוכל, בצירוף שלושה מתכוני שף במסגרת הקולינרית של 'בתוך המשפחה'.

ההבנה שהמגזר הגברי החרדי צמא לקולינריה מקצועית, נפלה לו באמצע שמחה משפחתית: "ניגש אלי אברך חסידי שאפילו לא חשבתי שמעניין אותו מה כתוב בעיתונים, וסיפר לי שהוא קורא את הטור באדיקות". מדובר להזכירכם בטור שנמצא בתוך מגזין המיועד לנשים. 

"המפתיע היה, שהוא לא היה היחיד. לאורך כל הערב ניגשו אלי אנשים שסיפרו והחמיאו על הטור והתעניינו בנושא הקולינרי". שף ישראל דודק מספר שזה היה הרגע בו הוא החליט להפשיל שרוולים, תרתי משמע, להתחיל להפיץ את הבשורה בקרב המגזר הגברי החרדי ולפתוח קורס הכשרה לטבחים חרדים.

כשהגיע שף ישראל דודק לקמפוס הקולינרי והציע לפתוח קורס לגברים כולם התפלאו – בישול שייך לנשים. הוא לא וויתר. בסופו של דבר הוחלט לנסות והשאר היסטוריה. מאז נפתחו לפחות 6 קורסים למקצוענים ולחובבים. "היום כבר ניתן לראות עוד מקומות שמנסים לחקות אותנו", אומר שף ישראל דודק, ושמח על כך שעוד ועוד גברים חרדים מצטרפים להצלחה.

בהמשך לעשייה הזו ובעקבות הפרסום שלו בציבור, קיבל שף ישראל דודק החלטה עצמית לעזור לטבחים ולשפים להשתלב במקומות עבודה מכובדים. הוא לקח על עצמו להיות גשר לטבח החרדי והקים קבוצת וואטסאפ בשם 'חרדים בקולינריה'. במשך חצי שנה הושמו דרך הקבוצה מעל ל-50 טבחים ושפים חרדיים. על הדרך, מעסיקים לא חרדיים למדו מקרוב על הטבח החרדי, הצרכים והיתרונות שלו. "הסקרנות גדולה מאוד, ואנחנו שותפים למהפכה גדולה בקולינריה החרדית", מסכם שף ישראל דודק את המהלך המוצלח.

מתוך סדרות של הרצאות שהוא מקיים, אחת הפכה לספר שיוצא לחנויות בימים אלה, 'הבשר – מידע, מתכונים והרבה יותר'. הספר מרכז את כל הידע על החלק הקדמי של הפרה, מנתֵּח כל נֶתח ונתח ומסביר את ה-כ-ל, כולל מתכונים מיוחדים ברמות שונות.

מה הייתה עבודתך הראשונה?

"סופר סת"ם".

איפה אתה רואה את עצמך בגיל 50?

"ממשיך להוביל את העולם הקולינרי החרדי בארץ בעולם".

השדרה